11 Februari 2016

 
Ingen ridning i veckan heller... tok för laddad Dramaqueen och alldeles för stor risk för styltor på is så har bara blivit småpyssel denna vecka. Ska försöka ta mig ut och rida idag då jag inte har något skolarbete. Tråkigt att det blir så här, att man inte kan rida då vi äntligen hade kommit igång och hon lugnat ner sig och nu har hon vilat sen förra torsdagen. Hon blir så överladdad så det finns inte vilket är lite tråkigt då det är så riskfullt om hon blir sprallig på isen då hon inte har så mycket brodd. Vi får hoppas och hålla tummarna att det kommer antingen snö eller tinar. Lite tråkigt hade det dock varit om det blev vår redan nu med en massa regn och några ynka grader... Vill hellre ha massvis med snö och med lagoma minusgrader. 

Detta är Sebastian, han är fotografen till den övre bilden på mig och även min rådgivare i mitt företag! Vi är väldigt mycket ute och fotar och han har även lärt mig att fota lite mer i mörkret osv. Så här kommer lite bilder som jag har fotat under våra turer. 
 
 

9 Februari 2016

Gårdagens jobb på Umåker kunde ha blivit roligare... spöregn mot dem sista loppen och blött underlag vilket ledde till väldigt blöta skor. Mycket fina hästar som segrade och några skrällde till med några rejäla längder. Bland annat gjorde Per Linderoth ett rejält upplopp där hästen vann på flera längder och i 13 tempo på svår bana. Trevligt sällskap i domartornet också vilket gör att timmarna går förbi mycket fortare. Syster Sol var ut i andra loppet och slutade som fyra! 
 
Idag fortsätter regnet ösa ner så får tack och lov skjuts ut till stallet så att jag slipper stå och vänta på buss i vardagskläderna. Beroende på nederbörden får jag se vad det blir för ridning men annars tar vi bara en myskväll med massage och småpyssel. Inte helt fel det heller. 
//Alla var inte så lätta att fota igår...
//Syster Sol & Michael Melander

8 Februari 2016

För någon månad sedan var vi på hemmaplan Umåker och tävlade med några hästar. Efter första värmningen så fick Catarina ett samtal från travbanechefen som undrade om jag hade kunde fota vinnarbilderna. Uppskattat tog jag jobbet och började förbereda inför starterna. Då får jag erbjudandet att bli anställd, att fortsätta fotografera på Umåkers tävlingsdagar! Självklart sa jag ja och nu är jag anställd. Ikväll är det trav igen vilket blir nog en mjuk start inför att komma tillbaka till stallet igen efter min sjukvecka. Ikväll är det V64 med 10st lopp varav vi har ut Syster Sol i lopp 2! 
 
Imorgon blir det att fara ut med Dramaqueen, tanken är lösgörande travarbete för att försöka sänka ner huvudet i en lägre form. Ska se om hon är tillräckligt lugn eller om vi bara får fara ut och göra av med lite energi och arbeta med lite nytt så att huvudet får arbeta. Snön som kom igår har blivit till is efter nattens plusgrader och blåst så nu är det blankis överallt, ska väl lyckas rida då utan snöstyltor kan jag tycka... Självklart kommer det att börjas med massageapparat både innan och efter ridpasset. Har verkligen hjälpt Dramaqueen med hennes hals sen jag började använda den regelbundet efter och innan hårdare pass. 
//Bilder från den 26 December, första fotodagen. 

7 Februari 2016

Efter mycket funderingar har jag beslutat att försöka att ta tag i bloggen en sista gång annars tas den bort. Så kände att tillfället passade väldigt bra då Dramaqueen äntligen är igång i träning och hon går bara bättre och bättre. Nu har jag legat sjuk sen i torsdags så har inte blivit något stall för min del tyvärr. Emilie har hand om DQ idag och ser till att hon får komma ut men resten av dagarna har hon stått vilket är lite tråkigt men hon kändes så fantastisk fin i torsdags så hon förtjänar ändå vilan. I torsdags var hon äntligen sitt lugna härliga jag, och inte titta och höra allt Dramaqueen som hon är när energin tar över. Hon kunde samla ihop steget till ridsteg, hon är dock inte lika stark som tidigare så bakom lod tyvärr men man måste börja någonstans. Så efteråt blev det två rundor genom byn på helt lösa tyglar i lite högre tempo och sen släppt på banan så att hon fick busa av sig lite. 
 
Nu ska jag fortsätta på den biten och även skänkelvikningen börjar sitta, lite svårare åt vänster men från att bara frysa fast i marken när man begärde något med skänklarna till att faktiskt flytta några steg på bara ett halvår är jag riktigt nöjd med. Hon är verkligen en arbetsvillig häst och minsta lilla beröm så gör hon samma sak om och om igen. Härliga häst... 
 
Just nu har vi snöstorm med över 50cm snö på några dagar, roligt med snö men mindre roligt när termometern visar + grader varje dag... Ska kika in idag på Hööks för att kolla in någar sulor då det lär behövas nu när det blir sådan klibbsnö. Får väl se om någonting annat hänger med hem också.