28 Januari 2015

Val inför 2:an idag... Går alltså ekonomi och får då alltså antingen välja Ekonomi eller Juridik. Jag tycker personligen om Juridik betydligt mer och man får då läsa Psykologi och Filosofi vilket jag tycker verkar vara jätteintressant. Men i Juridik ingår inte matematik 3... och många linjer senare tex civilekonom kräver att man läst matematik 3.. 
och ja jag kan lägga till Ma3 som tilläggsval men jag vill också lägga till engelska och Ma4, men man får alltså bara ta ett tilläggsämne i 2:an och ett i 3:an. Så väljer jag ekonomi så kan jag ju läsa Ma4 OCH engelska, men tycker inte att det är lika intressant med ekonomi så som med juridik. Så har en otrolig beslutsångest...Tips någon? Någon som gått/går ekonomi och gjort sitt val?

Tar iallafall bussen till Dramaqueen kl 17 och pysslar på med henne en stund och kanske tar en liten ridtur. Ska frisera upp henne inför söndag också! För då blir det fotografering, så behöver lite tips om det också.. ska jag ta vanliga ridbilder med sadel och en snygg outfit eller ska jag rida henne barbacka i repgrimma? Kan verkligen inte bestämma mig... porträttbilder blir det förmodligen också! 
Så kom igen, bomba med förslag på hur man kan fota och se ut!

27 Januari 2015

Bläddrade igenom bilder från i somras och hittade några som jag ej fixat! Fotograf: Ida Sörli
 

21 Januari 2015 - Förbannad

Jag ursäktar språket i detta inlägg men det är just väldigt starka känslor.
Jag blir bara så jävla förbannad på människor i skolan, på stan, i hela världen. Satt på min lunchrast en dag i veckan på en bänk i skolan. Under de 20min jag sitter där går det förbi flertal människor, och så kommer klassen som har funktionshinder från lunchen. Och jag kollar alltid väldigt noga på alla människor som går förbi denna klass och då blir jag riktigt rasande. Hur dem viskar när dem gått förbi, hur dem skrattar, i veckan var det en som sa "gud vad jävla äcklig, men såg du hans ansikte? Stora jävla finnar *hahah*". 
Ser bokstavligen varje dag detta, och hör till och med vänner säga liknande saker. Och jag förstår inte att folk inte fattar att det inte är deras fel? Men dem är som vem som helst i världen. Att inte folk har mer medkänsla än så. Usch och fy på er som håller på med detta och jag hoppas verkligen att ni tänker till någon gång och tänker på att dem har känslor så som ni. Förstår ni inte hur starka dem är som personer som får vara med om folk som stirrar och folk som skrattar åt dem varje dag. 
Och nu pratar jag inte bara om dem som har t ex downs syndrom utan alla med någon typ av funktionsnedsättning. Varför använder många ord som "CP" "Damp" osv för? Är det roliga sjukdomar? Är det roligare än vanliga ord? Kan någon snälla svara på den frågan? Skulle väldigt gärna veta Varför man säger dessa saker. Jag håller på att bli riktigt less på alla fula ord som sägs, och ord som egentligen inte ens är fula som nu blivit det. 

20 Januari 2015 - Fantastiska personer

Alltså fast än det finns hemska personer på internet och det finns absolut fantastiska människor på internet. Blev inbjuden till en grupp som heter Varmblodstravare (Klicka HÄR för att komma till gruppen och gå med om du har en varmblodstravare!) där la jag upp en inlägg och presenterade mig och DQ + lite blandade bilder. Fick jättefina kommentarer och blev bara riktigt glad och en skrev att hon tyckte att det var jätteinspirerande! Så la då ut någon dag senare en jämförelsebild med 5 månaders mellanrum och WOW vilka kommentarer! Det är så taggande när så fina människor skriver dessa kommentarer. Man tror så mycket mer på sig själv, och t ex jag som har stirrat mig blindt på bilderna tyckte inte att det var en så stor skillnad men efter kommentarerna tittar man extra noga och det har ju faktiskt hänt någonting, och då bara utav skogsridning och galoppintervaller. Och varför jag la till "och då bara utav skogsridning och galoppintervaller" är för att många tror att man behöver en ridbana och rida dressyr varje pass men jag rider bara på ridbana när det är fotograferingar och nu har jag inte ens tillgång till ridbana så det är skogsvägar, skogen och sandvägar som gäller och det vi ridit på. Så vill bara säga att ni Alla kan. Alla hästar kan. 
Så fortsätt med dessa kommentarer, vart det än är och vad det än är, det minsta lilla kan göra en person väldigt glad. Och jag vill tacka åter igen för de fantastiska kommentarerna och jag är nu så taggad på att få sätta igång Dramaqueen igen!
 

Perfect sit of Sweden

Har bestämt mig för att köpa ett PS träns till Dramaqueen till sommaren när vi kommit igång med träningen igen! Köper då antingen Flying Change Revolution, Shine Dressage Revolution eller Pick & Mix! Och självklart med ett snyggt pannband så som antingen Knock out, Marshmallow eller White Lady!
Detta är Pick & Mix tränset jag funderar på, rundsytt på allting, lädertyglar och det bredaste nackstycket! :)
Och av pannbanden som namnen finns ovan får jag se vilket jag köper.. inte riktigt billiga saker så blir att spara till sommaren.

18 Januari 2015

Varit en riktigt slöhelg.. Igår pluggade jag inför veckans 3 prov, skrev klart några skrivuppgifter osv och blev så trött i huvudet så dammade av mina pennor och fortsatte teckna på en bild jag började med för över 1 år sedan haha. Inte ofta jag avslutar mina teckningar men känner att jag lagt ner mycket tid på den så kändes så onödigt att bara ha den halvklar. For sedan på kvällen till Anton och där blev det kladdkakabak och filmmys♥
När jag kom hem inatt så hade jag sådan värk i magen (tjejproblem... ärvde av mamma att få riktitg kraftiga kramper) så hamnade på soffan efter att ha vandrat runt till klockan 4... Så där spenderade jag sedan hela dagen, i soffan med lite spel med Max och Rebecka och vi konstaderade då att Rebecka är en usel vinnare. 
Rebecka skjutsade i alla fall mig till Dramaqueen vid fem tiden och ville stanna kvar i stallet och hjälpa till vilket var roligt! Hon fick borsta på med både DQ och fölet Pingla. Riktigt glada tjejer som tyckte om att ha en myskväll och Dramaqueen syntes inte att vara halt längre. Men hon ska få vila tills isen försvinner så att vi då kan kicka igång ordentligt och inte rida varannan vecka.
 

17 januari 2015

Läkarbesök igår igen för att kolla ryggen hos en annan läkare. Han tittade bara snabbt på ryggen och kostaderade då direkt att det behövdes röntgas. Så nu är i alla fall äntligen en röntgenremiss skickad och förhoppningsvis får vi svar på vad det är genom det. Det han hade en aning om vad det kunde vara är tillväxt skolios pga felläkning. Att det då när jag var med i ridolyckan gick sönder någonting (kollades aldrig upp) som då har läkt fel och gör att ryggen ej är rak.. Hoppas verkligen att det inte är det utan att man hittar någon låsning eller likande..
Detta gör i alla fall att jag blir hemma mycket, får knappt vara i stallet, så idag har jag tittat bland gamla bilder och tecknat lite osv. Så tänkte bjuda på några gamla bilder från de år jag fotat!
 

16 januari 2015

Dramaqueen halt.. Catarina hörde av sig igår att hon hade sett Dramaqueen halta, ingen svullnad så förhoppningsvis bara en låg vrickning... Är hon sämre idag skulle hon ta hemme henne och ställa henne på box.
Inte bara negativa saker har hänt! Hittat TVÅ stycken sadlar till Dramaqueen!! För dem som inte vet så har jag letat sadel till Dramaqueen i över 1 år och har prövat ofantligt många... 
Men var i alla fall ledig i onsdags och en kompis till Catarina hade några sadlar till salu, Catarina hämtade dem och lämnade dem hos Dramaqueen och så testade jag dem i onsdags. Båda låg otroligt bra och hann provrida i ena. Hade tänkt provrida i den andra nu i helgen för att kolla vilken jag sitter bäst i. Men det verkar jag få skjuta upp nu ett tag... 
Men känns otroligt skönt att hittat någon, ska bli sjukt roligt att få börja träna till våren igen och funderar nästan på att bli medlem i ridtravarförbundet och förhoppningsvis tävla deras tävlingar nästa år! (Man måste tävla sig upp till vissa nivåer i olika grenar innan). 
//På bilden är det sötaste Uddo från Kittelfjäll

11 januari 2015

Blev en lång dag idag i stallet. Catarina fick ta sovmorgon medans jag tog morgonsysslorna. Började inte så bra då när jag kommer in i stallet för att hämta foder så hör jag smällande från ena boxen (vi har Fromthemine på boxvila), går dit och då sitter han fast med sitt skadade ben i slowfeednätet... gav han mat, gick efter sax och lyckades klippa lös fästena i väggen, sedan fick jag lyfta upp hoven på honom och klippa runt.. Skon måste tas bort för att ta bort all nät, hade fastnat åt alla håll och kanter djupt under skon.. Han haltade inte när jag gick med honom i alla fall och har betett sig likadant som sista tiden så förhoppningsvis så vart det inte värre. Det får vi i alla fall veta i veckan då han ska röntgas. 
For sedan ut med Coal Trader som visade en helt annan sida av sig själv, flög fram, behövde inte skänkla på någonting och busig nanting då han tog med sig plogpinne efter plogpinne haha! Avmaskade Grållan, DQ, Palle och Pingla då Pingla har visat tecken på det.. Dramaqueen tänkte Inte fångas då hon var sist på tur hahah. Slutade med att jag gick och hämtade mat, och matvraket hon är så blev det väldigt lättfångat helt pötsligt.
Resten av dagen rullade bara på med att fota loppissaker, behandla hästarna och kvälla. 
Så nu under kvällen har jag tagit det lugnt och fixat en header till en kompis som skapat sig en blogg!
 
 

tvåtusenfemtons mål

Vad är inte bättre än mål i livet? Utan mål tar man sig ingen vart. Man får aldrig känna lyckan i att lyckas. 
Så tyckte det var dags att skriva årets mål! 
  1. Starta en tävling med Dramaqueen, spelar ingen roll vad för gren utan bara att vi får komma så långt i någonting så att vi kan starta tillsammans. Skulle vilja säga att detta mål är mitt näst största mål då det hade varit fantastiskt roligt att få göra någonting så stort med henne ♥

  2. Bli friskförklarad. Detta är mitt absolut största mål.. att få bli frisk, vara smärtfri och kunna göra vad jag vill. Så otroligt less på allt med min rygg och jag hoppas verkligen att jag får hjälp snart och att man får reda på vad det är för något.

  3. Ta montélicens! Skulle vara jätteroligt och eventuellt så ska vi testa monté med Dramaqueen då hon går så himla bra under sadeln. Så förhoppningsvis är det hennes grej!

  4. Få ett bra tävlingsår med alla hästar, att jag och Catarina får fira många placeringar på Burger King ♥

  5. Hitta en sadel till Dramaqueen som passar oss båda...(denna sadeldjungel hatar jag....)

  6. Får vara lycklig hela året ut med min bästa pojkvän Anton.♥
Finns måånga mål till men dessa är dem största.
 

9 januari 2015

Håller på med en design till en nystartad blogg som ni vekligen borde gå in och läsa! Var väldigt länge sedan jag gjorde en design så lite ringrostig. Designen är ej klar och ej inne på deras blogg ännu men in och läs! PRUZO
 

 här är en liten förhandstitt! kanterna är som sagt ej så jättebra, men helt okej nöjd ändå!

Vad ska jag köpa?

När hööks har 50% rea så är det farligt... beslutsångest så det bara stinker om det.. 
Så tänkte kolla med er, vad tycker Ni jag ska köpa till DQ? 
Länka på saker ni tycker Dramaqueen borde passa i och på sånt som ni rekommenderar!

 
 
 

8 Januari 2015

Haft en fullproppad vecka... kom hem från Kittelfjäll i fredags, for till Bjurholm i lördags och hälsade på Badtothebone (Första travhästen jag utbildade inom ridningen) + Dramaqueen skadad... i söndags for jag till stallet och förberedde inför måndagens starter (3 hästar till start) och städade ut stallet på travet då vi valt att hyra ut det och ha hästarna på gården året runt istället för bara på sommaren. Måndag lunchtrav på hemmaplan, Anton (pojkvännen) kom hem från Frankrike i måndags så sov där, tisdag for jag till stallet och körde en av våra hästar som stått på vila i flera månader, igår for jag till stan och brände upp 1500kr....(nödvändigheter)... och idag började skolan..
Så ja, haha väldigt mycket har hänt. Badtothebone blev jag Så glad att få träffa igen. Två år sedan sist och roligt att bara åka ett gäng över eftermiddagen. Har Dramaqueen hos en tjej som heter Ida och hon hörde av sig precis innan vi skulle åka till Badtothebone och sa att Dramaqueen hade gjort illa sig. Så vi for dit och fick då syn på henne, sårig från bogen till höften... Direkt börjar man ju spekulera om vad som har hänt, men har fortfarande ej kommit på vad hon gjort. 
Så efter vi hade hälsat på Badtothebone hoppade jag av hos Ida, klippte runt såren och strök på hudhela.
 
 
Måndagen blev en hektisk dag.. då två av de tre vi hade till start hamnade i lopp 3 och den tredje i lopp 4 + att vi hade samma vagn på en i lopp tre och fyra... Efter punkteringar på däck osv så gick det bra ändå i slutändan. Två hästar tog pengar och den tredje felade efter att ha trampat på sig själv kraftigt... Men alla tre var jätteduktiga och vi är nöjda. Resten av dagarna var inte så jättemycket egentligen, drygt att skolan börjat idag men lugn dag och slutar om 40min så kan inte riktigt klaga. 
 
Är dock väldigt öm i min hals och hes... i tisdags kväll så sov jag hos Anton, vi skulle göra iordning oss på kvällen och så när jag står och precis ska börja borsta tänderna, gör Antons syster en rolig sak och jag andas in all tandkräm i halsen... och för ni som testat att lagt tandkräm någonstans på bar hud och ej tvättat bort det vet hur det känns.. Aldrig någonsin bränt så mycket i halsen, hostade så kraftigt hela kvällen att alla blev riktigt oroliga.. till slut lyckades jag slappna av och utav utmattning somna rätt så fort... Så ja, rekommenderar INTE att andas in tandkräm...
 
 

I'm back!

Ja nu känner jag att det skulle vara riktigt roligt att skriva igen. Så ja, bloggen öppen igen!
Så vad har hänt då? Jo kan ju ta största nyheten först... Catarina var tvungen att sälja Dramaqueen, kändes förjävligt, men då sa hon att hon kunde ha kvar henne om vi (jag + mina föräldrar) kunde betala det som Dramaqueen kostar. Mina föräldrar gick inte med på det till en början men oavsett om dem hade valt att stödja mig eller inte så hade jag betalat Dramaqueen varje månad med mitt studiebidrag. 
En dag nu i vinter så chockade mina föräldrar mig och sa att dem skulle betala, och jag med mitt studiebidrag köpa de saker hon behövde. Så puff så var jag fodervärd till Dramaqueen!♥ Har än idag svårt att förstå att hon verkligen är "min"! Nu håller vi på att utbilda oss inom dressyren men ska även ge detta år till att försöka starta inom traven. Tänkte inte skriva så mycket mer då jag ska nu slänga mig in i duschen och sedan sova då vi har 3 stycken till start på hemmaplan imorgon! Slänger upp lite blandade bilder på vad som har hänt under hösten!