Redigeringstips!

Tänkte visa lite hur jag fixar mina bilder på ett enkelt och snabbt sätt! Om ni vill veta vilka effekter och inställningar jag har använt är det bara att skicka en kommentar. Tänkte först visa en enkel sommarredigering som känns lite fräschare än orginalbilden. 
På denna bild så har jag ljusat upp lite slingor, lite kontrast, lagt till 3 olika effekter som gör den lite rosa, blå och brun i ton. Blogg.se gör inte bilderna rättvisa utan gör dem ganska oskarpa och jag vet att det blir så när man "trycker ihop" bilderna och har inte tid att fixa till dem. Men dem syns ju i alla fall och det är ju bra. Men om dem är lite oskarpa bilderna, så lägg till lite skärpa men EJ för mycket.
Det kan göra dem väldigt korniga och det vill man ju Inte
 
 
I denna bild så har jag lagt till lite ljusare slingor, lite skugga och kontrast. Jag brukar inte redigera mina såhär mycket men tänkte visa lite exempel på hur man kan fixa sina bilder. Denna bild tycker jag att jag redigerade för mycket, men den blev ändå inte sååå dålig kan jag tycka. Lade till lite effekter i denna också och som sagt bara säga till om ni vill veta vilka!
 
 
Dem två sista bilderna är fotade med ett 75-300mm vilket inte är gjort för att fota utan stativ, och små ting. Så ja lite halvkassa bilder...Men på denna bild så ville jag få till en lite polaridfärg Utan att använda den effekten! Det gick väl sisådär men jag ljusade upp slingor, kontrast, klonade bort den lilla flugan på höger sida om blomman. 
Och så till sist lite effekter med lila/rosa och blåa inslag.
 
Detta var lite kort hur jag redigerar mina bilder och om ni önskar så kan jag ladda upp ytterligare förslag på lite enklare redigeringar eller något ni undrar över hur man gör så kan jag göra en video med det! Så släng en massa kommentarer!

19-07-2013

åh känner att jag knappt har någonting att skriva här och då glömmer jag rent av bloggen... Försöker hitta en till hästintresserad/fotointresserad människa som vill blogga Med mig. 
I alla fall så for jag och Catarina till Umåker i tisdags med Dramaqueen och Goggen. Vi for ut och körde lite snabbjobb och herreguuud vad DQ har blivit fin. Vi körde 10 vändor och hon hade lätt kunnat klara av flera till och hon springer spikrakt, inge snubbel och verkligen sträcker ut sig! Hon är ju bäst. 
I onsdags så blev det grillkväll i stugan med trevligt folk! Och det blev måånga bilder som jag nu tänkte bjuda på, och slänger även upp ett till inlägg efter detta om lite tips i redigering och hur jag redigerar!
 

08-07-2013

Var och hälsade på älskade prinsen Badtothebone igår... Var väldigt jobbigt men ändå så lättande att få se att han hade det bra. Rebecka fotade lite mysbilder och även lite ridbilder! Så tänkte bjuda på dem och så hoppas jag att ni gillar dem och kommenterar!
 

02.07.2013 - Jag & Carisma

Ja under konfirmationen så hade jag Carisma. En storhäst född 93-94. 
Slog mitt hopprekord med 20cm vilket jag blev Jätteglad över! Då jag fick sån extrem hopprädsla när jag gjorde illa ryggen.. men 90cm kom vi över och 80 på bana! Bilder från vår lilla "hopptävling" kommer dyka upp så fort jag får dem av kära syster! Men har en film från träningen!
 
Första gången jag hoppade henne så lite segt vart det och lite långt bort från hindrerna men är ändå väldigt stolt!

01-07-2013

Varför inte inga inlägg dykt upp:
Jo det är så att vi har nu flyttat! Så har inte haft något internet på vääldigt länge och har knappt internet nu heller.. 
Men denna vecka så har jag och Catarina varit nere och badat med hästarna varje morgon, det var första gången för Bright så det tog sin stund att få ner henne men väl i så stod hon plaskade vatten som galning..hahah..
Och Dramaqueen är så himla fin just nu så det finns inte.. nu får vi bara hålla tusen tummar och tår att hon håller..
Det skulle vara super om ni vill skriva en kommentar i vilken färg Dramaqueen skulle passa i!
Fick som sagt ett presentkort på Hööks så ska köpa lite saker i hennes storlek också. (Ni har bilder på henne i headern).
Jag har lite olika bilder från veckorna utan internet som jag tänkte bjuda på!